Ξημέρωσαν Χριστουγεννα

Ξημέρωσαν Χριστουγεννα. Χθές μεσα στο τρένο μπήκε μια γυναίκα και καποια στιγμή εκατσε απέναντι μου. Οι 2 υπολοιποι στο 4θεσιο κουπε εφυγαν. Ηταν μια ταλαιπωρημένη χρήστης με μωλωπες που μόλις είχα παρει την δοση της. Ισως για αυτό να εφυγαν οι αλλοι. Μετα απο λίγο ηρθε ενα ζευγάρι και εκατσε δίπλα της. Δεν την γνωριζαν ηταν και αυτοί χρήστες και απλά είχαν δεί μια δική τους και είπαν να την γνωρίσουν. Μαλιστα η πρωτη ερωτηση που την εκαναν ηταν αν ηταν μια γνωστή τους ομως δεν ηταν αυτή. Συστήθηκαν: Είμαι η Στελλα και απο εδώ ο αντρας μου Γιάννης. Εσένα πως σε λενε. Εμένα Ειρήνη τους απάντησε. Ο Γιάννης και Στελλα 2 όμορφα παιδιά σε εμφάνιση αλλά ταλαιπωρημένα πολύ. Ο Γιάννης πρεπει να είχε παρει και αυτός την δοση του. Η Στελλα ήταν πιο νηφάλια και ηταν αυτή που ξεκινησε την συζητηση.


Καθισαν και συζητουσαν λιγα λεπτά, με τα ματια τους να κοιτουν το πατωμα και να προσπαθουν να σηκώσουν το κεφαλι τους οποτε μιλήσουν. Λιγο μετά μπαινει μεσα ενας ηλικιωμένος που ζητουσε βοηθεια πουλώντας χαρτομάντηλα και στυλό. Λέει ο Γιάννης θελω να παρω κατι να βοηθήσω. "Δωσε μου εναν κοκκινο στυλο". Βγάζει του δινει κατι κέρματα. "Να για την συγχωρεμένη την θεία μου ηθελα να το κάνω" μουρμουρίζει. Σηκωνεται και η Ειρήνη "Δωσε και εμένα κάτι" και βγάζει καποια κέρματα απο την τσάντα της. Ο παπούλης συγκινηθηκε απο την αγάπη που εισπράτει απο τους ανήμπορους χρήστες."Είναι η καλυτερη βοηθεια που εχω παρει" τους λέει. Είναι παραμονη Χριστουγέννων και η αγάπη είναι μεσα σε ολους. Αυτή ήταν η πιό δυνατή εμπειρία απο την χθεσινή ημέρα. Αλληλεγγύη ανάμεσα σε ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν μπορουσες να φανταστεις οτι μεσα στην κατασταση που είναι θα μπορουσαν να σκεφτουν αλλους.
Χτες ηταν μια τοσο ομορφη ημέρα που είπα στους δικους μου στο τελος της οτι ηταν η πιό ομορφη παραμονή Χριστουγεννων που εχω περάσει.

Ευτυχισμένα Χριστουγεννα σε ολους!!!